Alie-en-Jan-op-pad.reismee.nl

Gothenburg

Na een keurige vlucht met een Fokker 70 van KLM Cityhopper zijn we precies op tijd aangekomen op Gothenburg Landvetter. Geld gepind en met de Flygbussan naar het centrum. Een paar honderd meter lopen naar ons hotel, binnen de grachtengordel. 's Avonds de straat op voor een maaltijd. Het begon te druppelen en net voordat de badkuipen omvielen zijn we het overdekte terras op geschoven van Malaysian Satay Restaurant. Niet echt Zweeds dus, maar wel redelijk goed.

Gistermorgen leek het redelijk helder en hebben we een dagkaart voor het openbaar vervoer gekocht op het plein hier vlakbij, voor het station. Een half uur met tram nummer 11 bracht ons naar de kust, naar Saltholmen. Daar vandaan gaan veerboten naar de eilanden voor de kust. We stapten om halfelf op voor een tocht naar Vrangö, het verste eiland. Daarbij deden we verschillende andere eilanden en eilandjes aan zoals Styrsö, Dromsö en dergelijke. Mooi gebied, allemaal doorgangen, rotsen en heel veel Pipi Langkoushuizen in kleuren als geel, rood en wit. Het bleef droog op een halfuurtje na toen we in Bratten op Styrsö even wat aten. Daarna een tweede boot naar het noorden en ook nu weer leuke haventjes en vuurtorens. We waren rond halfdrie weer in Saltholmen en daarna terug naar de stad. Koffie. Gisteravond echt Zweeds gegeten, vis!

Vanmorgen, tegen alle berichten in zonnig. Rondvaart met Paddan in een boot die heel plat is omdat er een paar erg lage bruggen zijn onderweg. We moesten voor we de Gota opgingen (de 520 km lange river die hier in zee uitkomt) allemaal op de bodem van de boot gaan zitten om de kop niet te stoten en een tweede keer allemaal voorover bukken om dezelfde reden. Verplichte ochtendgymnastiek. Leuke rondvaart trouwens! Daarna koffie en toen Jan's bril weggebracht naar een brillenman omdat er een poot af was (hij had zijn kromme-poten-bril weer op). Daarna naar Läppstikkor een rood-wit flatgebouw van 22 verdiepingen. mooi uitzicht rondom.

Na de lunch nog wat door de stad gelopen, gebouwen bekeken en nu terug in het hotel. We geloven niet dat we het droog houden.

Morgenvroeg naar de boot naar Denemarken. Vandaar of vanuit Oslo melden we ons weer.

groetjes van Alie en Jan

cora en peter

Hoi, leuk hoor. Lekker bezig! Vinden het altijd leuk lezen. Trouwens nog bedankt voor de coupon super
Cora en Peter

marjoleine beers

het zijn inderdaad beeldschone eilandjes voor de kust. ik duim dat jullie het droog houden.

Klaas en Joke

Zo jullie zijn al weer lekker onderweg! En al weer met een mooi verhaal op de site.
Leuk om jullie zo te volgen
Nog een hele goede reis , lekker genieten !
groetjes Klaas en Joke

alie kroese

Hoi Alie en Jan, ook wij hebben het hier niet droog gehouden vandaag! Behalve het weer valt er veel te genieten lees ik. Wij wensen jullie veel plezier en blijven op de hoogte van jullie relaas.
Groet, John en Alie

jacques en helene

wat lezen wij nou ?? satay eten in een smorrebrod land,als visliefhebbers dachten wij meer aan sild met aquavite en rotspatter met rejer.
Dan maar in noorwegen aan de bak !!
goede reis verder